TTK - dokumentumok, letöltés, jelentkezés
tehetseggondozo.kollegium@gmail.com
(min.4 - max. 20 karakter)

DOKUMENTUMOK →


COVID-intézkedések

A COVID-19 vírus miatt, a járványügyi készültség bevezetéséről szóló 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet, továbbá az EMMI vonatkozó ajánlására készült intézményi intézkedési terv alapján, a következő egészségügyi eljárások szigorodtak intézményünkben

  1. A kollégium épületébe kizárólag egészséges, új típusú koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató, magát egészségesnek érző tanuló vagy dolgozó léphet be, orrot és szájat eltakaró szájmaszk, kendő vagy sál használata mellett. A szájmaszk használata az intézmény egész területén kötelező, kivétel ez alól a kollégista tanuló saját lakószobája, valamint a dolgozók azon helyiségei, ahol napi munkájukat végzik. A takarító munkatársak a közösségi helyiségekben végzett munkájuk során is kötelesek használni a maszkot.
  2. Belépés után a portán elhelyezett vírusölő kézfertőtlenítő használata kötelező.
  3. 2020. szeptember 20-tól kötelezően minden tanuló és dolgozó esetében testhőmérést végzünk az intézménybe történő belépéskor.
  4. A közvetlen fizikai kontaktust kerülni kell. A folyosón, aulában, étteremben, büfé váróterében legalább 1,5-2 méteres távolságot kell tartani egymástól.
  5. Amennyiben a tanuló vagy dolgozó COVID-19 tüneteit mutatja, köteles azonnal jelezni a kollégium vezetésének, és otthon maradni.
  6. Amennyiben egy tanulónál vagy dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul elkülönítésre kerülnek egy erre kijelölt helyiségben. Tanuló esetén a szülőt/gondviselőt értesítjük, felhívjuk a figyelmét arra, hogy feltétlenül keresse meg telefonon a gyermek háziorvosát, majd azt követően az orvos utasításainak alapján járjon el.
  7. A szociális helyiségekben biztosított a szappanos és fertőtlenítő kézmosási lehetőség. A mosdó használata után a kihelyezett fertőtlenítőt használni kell! A gyakori kézmosás elengedhetetlen.
  8. Figyelmet kell fordítani a folyamatos, rendszeres szellőztetésre, mely vonatkozik minden zárt térre, lakószobákra, irodákra, folyosókra, valamint a szociális helyiségekre is.

A járványhelyzet miatt bevezetett intézkedések miatt kérjük a szülők, tanulók és valamennyi érintett személy együttműködését és megértését.


COVID TÁJÉKOZTATÓ
Tájékoztatásul közöljük, hogy intézményünkben nincs igazolt COVID-fertőzött, sem a tanulók sem a dolgozók körében.