TTK - Teleki Tehetséggondozó Kollégium, RENDEZVÉNYEINK
tehetseggondozo.kollegium@gmail.com
(min.4 - max. 20 karakter)

RENDEZVÉNYEINK →

SPORTVERSENYEK


A kollégiumok közötti sportversenyek mindig nagyon népszerűek a diákok körében.  A bajnokságok januárban kezdődnek el, s általában április végéig tartanak, majd májusban kerül sor az ünnepélyes díjátadóra, amelyet mindig más kollégium rendez meg. A következő sportágakban mérik össze a tudásukat a kollégiumi diákok:

  • 1.       sakk
  • 2.       asztalitenisz
  • 3.       sportlövészet
  • 4.       kosárlabda
  • 5.       foci (női, fiú)

Az első megmérettetés a sakkbajnokság volt, amelyet évente a Teleki Tehetséggondozó Kollégium rendez meg. Már-már hagyománnyá vált, hogy a telekis lányok az első helyen remekelnek. Idén sem volt ez másképp. Az „aranycsapat” tagjai voltak:

  • 1.       Farkas Zsanett
  • 2.       Antalfi Andrea
  • 3.       Szarka Viktória

Mindhárman a Földes Gimnázium tanulói, s számos versenyen részt vettek már. Gratulálunk nekik!

A következő sportág az asztalitenisz volt, amelyet szintén nagy izgalom előzött meg. A Vasgyári Szakképző volt ennek a sportágnak a házigazdája, először a fiúk, utána a lányok mérték össze erejüket.

Kollégiumunk egyik diákja, Halász Fábián, (FFG) régóta készült már erre a megmérettetésre. Szorgalmasan járt edzésekre, amelynek meg is lett az eredménye, legyőzte az egyik nagy esélyesnek tartott Lévay-s diákot, akit még senkinek sem sikerült megvernie, s a szintén esélyesnek tartott Petőfi csapat tagjait. Csapattársával, Bécsi Lászlóval (FFG) egyéniben és párosban is megmutatták tehetségüket, s hogy ebben a sportágban ők a legjobbak. Mindketten magabiztosan győztek, nem kis erőfeszítéssel. Eddig ebben a sportágban ez nem sikerült nekünk.

Köszönjük, fiúk!

A lövészetet minden évben a Petőfi Sándor Fiúkollégium rendezi meg, s helyszíne is a szakköri foglalkozásoknak, amelynek kollégista diákjaink is tagjai.

A Petőfi-napok keretében került megrendezésre a kollégiumok közötti sportlövészet verseny. Itt is szép helyezést értünk el, a fiúk és a lányok is egyaránt harmadikok lettek.

Kiemelném Dezső Tamás diákunkat, aki a sportlövészet egyik ígéretes tehetsége, és szorgalmasan járt a szakköri foglalkozásokra is.

Március 19-én sor került a női kosárlabda bajnokság megrendezésére, amelyet a Szemere Bertalan Szakgimnázium tornatermében tartottak.

A telekis lányok egyik nagy favoritja Varga Viktória (FFG), - s egyben a csapatkapitánya -, most is nagyon jól megszervezte a csapatot, s bár itt csak a 4. helyet szereztük meg, nincs miért szégyenkeznünk.

A lányok nagy küzdelmeket vívtak, amelyet a szoros pontarányok mutattak. Varga Viktória  3 pontos dobásai gyönyörűen sikerültek.

A csapat tagjai:

Varga Viktória

Ungvári Dorka

Kaprinay Katalin

Lakatos Viktória

Szabó Gabriella

Birinyi Rebeka

Fekete Petra

Orosz Dorka

Jövőre megint veletek ugyanitt, lányok! Remekül küzdöttetek!